keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Kierrätystä tytöltä pojalle

Miten kierrättää vaatteita tytöltä pojalle?

Pienissä ostovaatteissa meiltä löytyi paljon unisex-vaatetta joten mitään ongelmaa ei ollut, mutta entäs nuo vähän isommat mitä olen tytölle ommellut? Sieltä ei paljon unisex-tyylistä enää löydy. Kääntelin käsissäni muutamia pienksi jääneitä vaatteita. Ne parhaat varmaankin säästän tai myyn, mutta entäs tällaiset:

 Tämä apilamekko oli varmaan ensimmäisiä ompelemiani vaatteita ajalta ennen saumuria ja minkäänlaisia kanttaustaitoja. Bambu vielä venyy ja paukkuu, joten helma ei ollut ollenkaan tasainen enää.

 
 Tässä joustofroteetunikassa ei sinänsä ollut muuta vikaa kun tuo etukappale, joka on vähän vinksahtanut. Oli kovasti tykätty ja käytetty tunika. Mutta kuosi sinänsä sopisi pojallekin.

No, apilamekon etu- ja takakappaleista sai juuri raglanpaidan etu- ja takakappaleet. Hihoihin löytyi  vielä onneksi pala samaa kangasta, joista sain ne juuri leikattua. Olin jo laittamassa ruskeita resoreita kun ryhdyin sittenkin mallailemaan eri värejä ja päädyin tällaiseen leijonankeltaiseen. Kirkkammat värit kun näyttävät minusta kivalta tummaa ihoa vasten.

Leppäkerttutunikalle ei ollut mitään radikaalia tehtävissä joten leikkasin vaan helman poikki, suoristin sivuraumat, kavensin vähän kaula-aukkoa ja lisäsin resorit melko leveisiin hihoihin. Ja näin, kaksi uutta paitaa poitsulle ja ei tarvinnut miettiä mihin hivenen epäonniset ompelukset laitetaan. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti